Προτάσεις της lady butcher για ένα τέλειο barbeque party.

Κανονίζετε BBQ πάρτυ; Εάν ναι, τότε εδώ μπορείτε να βρείτε μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.

Μία από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές δραστηριότητες που σχετίζεται με το καλό φαγητό, είναι και το μπάρμπεκιου. Με τον ιδανικό καιρό, τους φίλους μας και τα νόστιμα φαγητά, το μπάρμπεκιου αποτελεί για εμάς τους Έλληνες την απαραίτητη συνάντηση της σεζόν!

Και μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού να βρίσκεται πλέον πίσω μας, υπάρχει ωστόσο αρκετός χρόνος ακόμη μπροστά μας για να απολαύσουμε ένα barbequeπάρτυ και να διασκεδάσουμε.

Ανακαλύψτε ακριβώς τι χρειάζεστε για να φιλοξενήσετε το τέλειο καλοκαιρινό μπάρμπεκιου πάρτυ, γεμάτο με φίλους, καλό φαγητό και χωρίς καθόλου άγχος.

Εύκολες οδηγίες για ένα μπάρμπεκιου πάρτυ

1) 1 εβδομάδα πριν: προσκαλέστε τους καλεσμένους σας και ζητήστε από αυτούς ευγενικά να σας απαντήσουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενήσετε, προκειμένου να προετοιμαστείτε κατάλληλα, να έχετε τα κατάλληλα τρόφιμα και ποτά και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

2) 5 ημέρες πριν: ενημερώστε τους γείτονες ότι θα έχετε κόσμο, ελέγξτε τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε, οργανώστε τα τραπέζια και τις καρέκλες σας, επιλέξτε την διακόσμηση και… αποφασίστε τις συνταγές! Γράψτε την λίστα με τα ψώνια και επιλέξτε τα κατάλληλα κρέατα για το μπάρμπεκιου. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στη λίστα σας και τα ποτά που προτιμούν οι καλεσμένοι σας!

3)  4 ημέρες πριν: αγοράστε τα κάρβουνα, τα προσανάμματα ή αντίστοιχα το αέριο και τα τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται, όπως τα ποτά και κάποια από τα ορεκτικά.

4 ) 1 ημέρα πριν:αγοράστε όλα τα φρέσκα τρόφιμα. Αγοράστε ή παραγγείλετε τα  κρέατα από το κρεοπώλη σας και ζητήστε τη συμβουλή του. Είναι πολύ πιθανό να σας προτείνει νέα προϊόντα & ιδέες για barbeque που  θα εντυπωσιάσουν!Εάν στην παρέα σας περιλαμβάνονται και οι μικροί μας φίλοι, επιλέξτε προσεχτικά κρέατα και γεύσεις που αρέσουν παιδιά, προκειμένου να είστε σίγουροι πως θα φάνε με όρεξη και δεν θα μείνουν νηστικοί!

Εάν τα κρέατα δεν είναι έτοιμα μαριναρισμένα, θα χρειαστεί να μαρινάρετε εσείς τα μεγάλα κομμάτια του κρέατος.

Ετοιμάστε τις σάλτσες, σκεπάστε τις και τοποθετήστε τις στο ταψί. Φτιάξτε οποιαδήποτε σαλάτα μπορεί να προετοιμαστεί μία ημέρα πριν, για να κερδίσετε χρόνο. Πχ. πατατοσαλάτα ή σαλάτα με μακαρόνια.Βάλτε τα ποτά στο ψυγείο για να έχουν την επόμενη ημέρα την ιδανική θερμοκρασία και οργανώστε τα τραπέζια και τις καρέκλες σας.

5) 6 ώρες πριν:
Πάρτε το ψωμί,  προετοιμάστε τις σαλάτες και τα λαχανικά χωρίς όμως να ρίξετε ακόμη το ντρέσινγκ.

Ετοιμάστε τα τραπέζια και τις καρέκλες σας και διακοσμήσετε το τραπέζι του μπουφέ. Η διακόσμηση κλέβει πάντα την παράσταση (μετά από το καλό φαγητό φυσικά…!). Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για να είστε έτοιμοι!

6 ) 1 ώρα πριν: Ανάψτε το μπάρμπεκιου τοποθετήστε τα πιάτα, τα μπαχαρικά, τους μεζέδες και τα ποτά στον μπουφέ σας.

7) Λίγο πριν  έρθουν οι καλεσμένοι σας,  ρίξτε το ντρέσινγκστις σαλάτες σας, βάλτε τις τελευταίες πινελιές στο μπουφέ και ξεκινήστε το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου!

Χαλαρώστε, διώξτε τo άγχος και απολαύστε το φαγητό και την παρέα σας!

Για πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις barbeque, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα ήταν χαρά μας να συμμετέχουμε με τον τρόπο μας στο πάρτυ σας!

Καλή σας διασκέδαση!!!