Διατροφή & κρέας: Ο ρόλος του κρέατος για απώλεια βάρους

Διατροφή & κρέας: Ο ρόλος του κρέατος για απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και… fit για την παραλία! Τα γυμναστήρια έχουν ήδη πάρει «φωτιά», καθώς η απώλεια βάρους είναι συνήθως το ζητούμενο της εποχής!

Το καλό σώμα, ωστόσο, φτιάχνεται κυρίως στην κουζίνα! Μαζί με τη γυμναστική, πάει «πακέτο» και η σωστή, ισορροπημένη διατροφή που θα σας δώσει ενέργεια και θρεπτικά εφόδια για να πετύχετε τον στόχο σας. Βασικός πρωταγωνιστής κάθε διατροφής είναι η πρωτεΐνη με το άπαχο κρέας να αποτελεί σταθερά την καλύτερη πηγή πρόσληψης.

Κρέας και διατροφή

Το κρέας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπημένη διατροφή, ωστόσο η κατανάλωσή του αντιμετωπίζεται με μετριοπάθεια λόγω των λιπαρών. Η περιεκτικότητα σε λίπος φυσικά διαφέρει ανάλογα το είδος του κρέατος και από ποιο μέρος του σώματος του ζώου προέρχεται. Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συστήνουν κατανάλωση άπαχων κομματιών κρέατος, όπως στήθος κοτόπουλου, γαλοπούλα, άπαχο χοιρινό ή βόειο κρέας, καθώς περιέχουν ελάχιστα λιπαρά και καθόλου υδατάνθρακες.

Το λευκό κρέας των πουλερικών αποτελεί επίσης σημαντική πηγή βιταμίνης Β2, Β6, πηγή φωσφόρου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Τα στοιχεία αυτά δίνουν ενέργεια στο σώμα μας και ταυτόχρονα ωφελούν την υγεία της καρδιάς, τον εγκέφαλο και βοηθούν  στην πέψη.

Για μια υγιεινή και fit διατροφή, λοιπόν, που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, προτιμήστε φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας, τα οποία θα βράσετε ή θα τα ψήσετε στον ατμό. Περιορίστε το τηγάνισμα και το γκριλ, καθώς οι μέθοδοι αυτοί έχουν συνδεθεί με υψηλή περιεκτικότητα σε trans λιπαρά.

Στις περιπτώσεις που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τηγάνι προτιμήστε μόνο ελαιόλαδο. Συνδυάστε το κρέας με βραστά λαχανικά ή μια δροσερή σαλάτα από λαχανικά εποχής για ένα πλήρες γεύμα.

Last but not least! Δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να φροντίζουμε τη διατροφή μας πρώτα απ’ όλα για λόγους υγείας. Ένα υγιές σώμα είναι ο καλύτερος δρόμος για αυτοπεποίθηση… όλο τον χρόνο!

 

Ανακαλύψτε περισσότερα tips για διατροφή και κρεάς από τη Lady Butcher!