Ask the Butcher #3 Γιατί κάποιες κοπές κρεάτων είναι πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές;

Ask the Butcher #3 Γιατί κάποιες κοπές κρεάτων είναι πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές;

Ask the Butcher! Γιατί κάποιες κοπές κρεάτων είναι πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές;

Τα μέρη του ζώου που δε βρίσκονται σε σημεία που χρησιμοποιεί έντονα είναι συνήθως τα πιο μαλακά. Από την άλλη, οι πιο δύσκολες περιοχές του ζώου είναι οι μύες των ώμων και των ποδιών, επειδή αποτελούν τα σημεία που «δουλεύουν» περισσότερο.
Μάλιστα, τα πιο τρυφερά κομμάτια βόειου κρέατος, όπως το πλευρό και το φιλέτο, είναι αυτά που βρίσκονται πιο μακριά από το κέρατο και την οπλή.

 

Μην χάσετε την ευκαιρία να στείλετε κι εσείς μέσω Facebook & Instagram, τις δικές σας ερωτήσεις σχετικά με το κρέας στη διατροφή μας, καθώς και για έξυπνα tips μαγειρέματος ή συντήρησης! Η Lady Butcher είναι εδώ για να σας ακούσει και να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις της!