Πώς να ψήσουμε σωστά ένα burger;

Συχνά με ρωτάτε πώς να ψήσετε σωστά τα burgers σας & πώς αυτά θα καταφέρουν να παραμείνουν ζουμερά! Σίγουρα η πρώτη ύλη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η σωστή μεταχείρισή της. Παρακάτω σας έχω συγκεντρώσει κάποια εύκολα βήματα ή tips προκειμένου να καταφέρετε να ψήσετε σωστά τα burger σας και να παραμείνουν ζουμερά!

Τρόποι ψησίματος burger

Ψήσιμο στα κάρβουνα

Ξεκινώ τα tips για ένα σωστό ψήσιμο… από τα κάρβουνα! Πρώτον γιατί η αλήθεια είναι πως, ό,τι μπαίνει στα κάρβουνα γίνεται νοστιμότερο και δεύτερον γιατί η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική, ιδίως εάν συνδυαστεί και με μία καλή παρέα! Χρειαζόμαστε για αρχή μια καυτή και δυνατή θράκα. Λαδώνουμε ελάχιστα τα burgers μας με το χέρι μας, επιλέγοντας πάντα ένα καλό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ψήσιμο στο τηγάνι

Θα χρειαστούμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι ή ακόμη και σχαροτήγανο που το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Λαδώνουμε ελάχιστα τα burgers με το χέρι μας, επιλέγοντας πάντα ένα καλό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στην καυτή επιφάνεια. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά και τα γυρίζουμε με μία σπάτουλα. Αφού τα έχουμε γυρίσει από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 4-5 λεπτά.

Ψήσιμο στο Φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε ελάχιστα τα burgers με το χέρι μας, επιλέγοντας πάντα ένα καλό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για  12-15 λεπτά για ένα medium αποτέλεσμα ή 18-22 λεπτά εάν προτιμούμε τα burger μας καλοψημένα.

Καλή σας απόλαυση!

Προμηθευτείτε τώρα το καλύτερο burger στον κόσμο και το 1ο burger κάνναβης στην Ελλάδα.

Συσκευασία και τρόποι ψησίματος καλύτερου burger στον κόσμο και burger κάνναβης