Συνταγή για Bao Bans με μοσχαρίσια φιλετάκια και σάλτσα μαύρης τρούφας

 

Υλικά για τη ζύμη bao bans

 Η συνταγή είναι για 13-14 τεμ.

500γρ αλεύρι σκληρό, (θα χρειαστούμε επιπλέον αλεύρι)

50γρ άχνη ζάχαρη,

8γρ ξηρή μαγιά,

1κγ baking powder,

1κγ αλάτι

150γρ νερό κρύο,

100γρ γάλα κρύο

50γρ κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη

2κσ ηλιέλαιο ( θα χρειαστούμε επιπλέον ηλιέλαιο)

Υλικά για τη γέμιση bao bans

1κ μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μαύρης τρούφας της Lady Butcher

4-5 τριμμένα καρότα

2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά για τη σως γιαουρτιού

 200γρ γιαούρτι στραγγιστό

2κσ  μαγιονέζα

2 κσ μουστάρδα

1 κσ ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εξαρτήματα που θα χρειαστούμε

Μεμβράνη

Λαδόκολλα

Ταψί

Ατμομάγειρα ή καλαθάκι μπαμπού

Αναδευτήρα-μίξερ

Κυκλικό τσέρκι 10 εκ.

Τηγάνι

Πως θα φτιάξουμε τα Bao Bans 

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το σκληρό αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, την ξηρή μαγιά, το baking powder, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.  Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό κρύο, το κρύο γάλα, την παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου.

 Αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο με ηλιέλαιο μπολ,  το καλύπτουμε με μεμβράνη προσέχοντας να εφάπτεται η μεμβράνη με το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε 1 με 1-1/2 ώρα να φουσκώσει.

 Έπειτα σε ένα αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι μας με πάχος 1 με 2 εκατοστά και κόβουμε με κυκλικό τσέρκι 10 εκατοστών.

Τοποθετούμε τα bao bans σε ένα ταψί πάνω στη λαδόκολλα καλύπτοντάς το ταψί με μια πετσέτα. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για αλλά 20 λεπτά.

Στη συνέχεια αλείφουμε την μια πλευρά με ηλιέλαιο και διπλώνουμε τα bao buns στην μέση.

Τέλος ψήνουμε σε ατμομάγειρα ή σε καλαθάκι μπαμπού για 20 λεπτά έχοντας τοποθετήσει ένα κομμάτι λαδόκολλα από κάτω.

 

Εκτέλεση και σερβίρισμα 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τα φιλετάκια. (να προστεθεί το λινκ) Φροντίζουμε πρώτα να έχει κάψει καλά το τηγάνι μας και έπειτα προσθέτουμε  τα φιλετάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε σε πιάτο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι το σερβίρισμα. Ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού ανακατεύοντας σε ένα δοχείο όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος γεμίζουμε κάθε bao ban με σως γιαουρτιού, 2-3  φιλετάκια με σάλτσα μαύρης τρούφας, λίγο τριμμένο καρότο καθώς και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Καλή απόλαυση!

Με εκτίμηση

Μπουμπούσης Γιώργος