Συνταγή για χειροποίητο σαλάμι κοτόπουλο
Συνταγή για χειροποίητο σαλάμι κοτόπουλο
Τα υλικά που θα χρειαστείς
500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
10 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αφυδατωμένο ή σε μορφή σκόνης
1 κουτ. γλυκού μέλι
Πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο κάδο του μίξερ μας μέχρι να έχουνε μία ομοιόμορφη μάζα και το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό και το τυλίγουμε σφιχτά με μία λαδόκολλα σαν καραμέλα.
Ψήνουμε τα σαλάμι στον ατμό για 30 λεπτά. Για το ψήσιμο στον ατμό θα χρειαστούμε μία κατσαρόλα που μπαίνει καλαθάκι για μαγείρεμα στον ατμό ή ατμομάγειρα. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να μην ακουμπάει το καλαθάκι και ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Μόλις το σαλάμι είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Διατηρείται στο ψυγείο έως 5 μέρες ή ακόμη κομμένο σε φέτες στην κατάψυξη