Η Lady Butcher προτείνει: Συνταγή για πεντανόστιμο γιορτινό τραπέζι!

Η Lady Butcher προτείνει: Συνταγή για πεντανόστιμο γιορτινό τραπέζι!

Έχουμε μπει ήδη σε κλίμα γιορτών! Αυτό σημαίνει… ευκαιρία για οικογενειακές συγκεντρώσεις, τραπέζια με φίλους και προπάντων χαρούμενη διάθεση!

Γι’ αυτό τον λόγο, εάν αποφασίσετε να το γιορτάσετε στο σπίτι παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τότε η Lady Butcher σας έχει την καλύτερη πρόταση για να ευχαριστήσετε με τον καλύτερο τρόπο τους καλεσμένους σας!

Η απόλυτη, χειμερινή, γιορτινή και πεντανόστιμη συνταγή για κάθε τραπέζι με φίλους στο σπίτι: χοιρινό κότσι με lime και ginger! Πρόκειται για ένα κομμάτι χοιρινό λεμονάτο κρέας, μαριναρισμένο με βότανα και μυρωδικά, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα γεμίζοντας αρώματα τον ουρανίσκο σας!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να έχετε ένα εγγυημένο αποτέλεσμα που θα τους εντυπωσιάσει όλους!

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 230 βαθμούς χωρίς αέρα και τοποθετείτε το κότσι σε ένα βαθύ ταψί. Μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως καρότα, κρεμμύδια και πατάτες, περιφερειακά από τα κότσια. Στη συνέχεια, προσθέτετε 200ml νερό και ψήνετε για 20 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, το σκεπάζετε  με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1,5 ώρα.

Ολοκληρώνετε το ψήσιμο δυναμώνοντας τον φούρνο στους 230 βαθμούς χωρίς αέρα για ακόμη 15 λεπτά, ώστε να γίνει τραγανή η επιφάνεια του ψητού. Καλό είναι να το αφαιρέσετε μετά από τον φούρνο και να το αφήσετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε ένα ζεστό περιβάλλον για ακόμη 20 λεπτά, πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Χρόνια σας πολλά και καλή σας όρεξη!