ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

φρικασέ

Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο με παραδοσιακή αξία στο ελληνικό τραπέζι! Σε αυτή την υπέροχη παραλλαγή του, συνδυάζει εξαιρετικά το πεντανόστιμο κρέας από αρνίσιο κότσι με πλούσια μυρωδικά που προσδίδουν ένταση στο πιάτο, προσφέροντας μια γεύση που σίγουρα θα σας κάνει… να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Υλικά
4 τμχ αρνίσιο κότσι
2 τμχ πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα  σε φέτες χοντρές
2 κολοκυθάκια στη μέση και κομμένα πλάγια
2 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένο
2 τμχ πράσο χοντρές φέτες
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ σέλινο με τη ρίζα του  (η ρίζα κομμένη χοντρά στικς ενώ το σέλινο ψιλοκομμένο)
Ζωμό κότας 1 κύβος
λευκό κρασί
5-6 φύλλα δυόσμου

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2λεμόνια
1κ.γλυκού κόρν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα αρνίσια κότσια.

Σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε με τη σειρά ένα ένα  ξεκινώντας από  τα πιο σκληρά λαχανικά.

Κρεμμύδι ξερό, καρότο, πατάτα, ρίζα σέλινο, πράσο, σκόρδο.

Και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρις ότου να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Και να αρχίσουν να καραμελώνουν σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη.

Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και τον κύβο κότας. Μόλις πάρει βράση μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ταψάκι η ένα πυρέξ .με αυτό τον τρόπο το αρνάκι  θα ψηθεί σωστά και τα λαχανικά δεν θα διαλυθούνε -χρειαζόμαστε περίπου 1 1/2 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία φούρνου (170ο). Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και στραγγίζουμε το ζουμί.

Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

Προσθέτουμε κρόκους και το κόρν φλάουρ  και το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά το ζουμί που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τα λαχανικά  από  κάτω τα κότσια επάνω και περιχύνουμε με το αυγολέμονο.

Τελειώνουμε με φρεσκοκομμένα μυρωδικά άνηθο και δυόσμο που προσδίδουν όλη την αίσθηση του φρικασέ!

ΘέμηςΤσίτσουλας
R&D Chef

Καλό Πάσχα