Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου, o Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη διοργάνωσε ανοιχτό διάλογο με θέμα τις προκλήσεις και τις κατακτήσεις της σύγχρονης γυναίκας.  Ομιλήτριες ήταν η κ Παρούλα Νάσκου Περάκη, η Εβίτα Καντίνα, η Μαρία Σαμολαδά και η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ενώ το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

Στην ομιλία της η Lady Butcher, Κυπαρισσία Αντωνάρα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Σκόπιμο είναι να θίξω το θέμα της δυσπιστίας και των επιφυλάξεων που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους χώρο οι γυναίκες. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ανδροκρατούμενος, όπως και στη δική μου περίπτωση. Συχνά με ρωτάνε πως μπορεί μια γυναίκα, και μάλιστα νεαρή σε ηλικία, να τα καταφέρνει σε ένα χώρο αμιγώς ανδροκρατούμενο. Η απάντησή μου..; Είναι δύσκολο!

Η εργατικότητα, οι εξειδικευμένες γνώσεις και το μεράκι που πλαισιώνουν την εργασία μου εν γένει κατευνάζει τη δυσπιστία και τους όποιους δισταγμούς υπάρχουν. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι σκληρή δουλειά, διαρκής αναζήτηση και εξέλιξη και φυσικά.. εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!

Το επάγγελμα που διάλεξα να κάνω έχει ένα σκληρό χαρακτήρα και για πολλούς εξυπηρετεί μία και μοναδική ανάγκη. Αυτή της πώλησης του κρέατος. Εγώ το βλέπω από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Η σύγχρονη γυναίκα καλείτε να ανταπεξέλθει σε πολλούς ρόλους… της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου, της νοικοκυράς και της μαγείρισσας. Στόχος μου λοιπόν, είναι να διευκολύνω την καθημερινότητα αυτής της σύγχρονης γυναίκας και να προσφέρω στην ελληνική οικογένεια λύσεις γευστικές, ποιοτικές, εύκολες, αλλά και γαστρονομικά ιδιαίτερες για το καθημερινό τους τραπέζι. Εμπνέομαι από την δύναμη που έχει το καλό φαγητό να ενώνει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι. Έτσι δημιούργησα ένα πρωτοποριακό e-shop στο οποίο παρουσιάζω τα προϊόντα μου, γευστικές συνταγές, αλλά και χρήσιμα άρθρα για τη μελέτη της ισορροπημένης διατροφής.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως υπάρχουν πολλές θεωρίες και απόψεις γύρω από τις διαφορές των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες επιχειρηματίες. Προσωπικά δεν εμβαθύνω. Και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου σλόγκαν: «Δεν είναι θέμα φύλου, είναι θέμα ζήλου!»

Lady Butcher Ημέρα της Γυναίκας
Lady Butcher Ημέρα της Γυναίκας