Burger Lady Butcher

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για δύο burgers: 

2 ψωμάκια μπριός

2 Μπέργκερ lady Butcher

1 ντομάτα 

1 μεγάλο κρεμμύδι

Μαρμελάδα ελιάς

Νιβατό ( αλοιφώδες ξυνοτύρι )

Ρόκα 

Καπαροφύλλα τουρσί 

λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες, θα χρειαστούμε δύο μεγάλες. Ψήνουμε ελαφρά στο σχαροτήγανο περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού πρώτα έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο. 

Ψήσιμο

Ψήνουμε παράλληλα και τα burgers. Απαιτούν γρήγορο ψήσιμο. Αφού αλείψουμε τα burgers με ελαιόλαδο, τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο, 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 -15 λεπτά για ένα medium αποτέλεσμα και 18 -22 λεπτά εάν προτιμούμε καλοψημένα, αφού πρώτα τα αλείψουμε με ελαιόλαδο.

Στήσιμο πιάτου

Τοποθετούμε στο κάτω ψωμάκι μπριός την καπνιστή μαγιονέζα, τη ρόκα, την ντομάτα, το ψημένο burger, μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα ελιάς, μερικά καπαροφύλλα και το ψημένο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε βάζοντας έξτρα καπαροφύλλα, εάν το επιθυμούμε, το νιβατό, ξανά φύλλα ρόκας και κλείνουμε με το ψημένο ψωμάκι μας.

Καλή απόλαυση!