Χριστουγεννιάτικη Μπαλοτίνα Κοτόπουλου

Χριστουγεννιάτικο γεύμα

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο με χριστουγεννιάτικη γέμιση. Η παραδοσιακή γέμιση της γαλοπούλας με μία νότα σύγχρονης κουζίνας. Με ρύζι Καισαρείας, που αποτελείται από φρέσκα μυρωδικά, κάστανα , κουκουνάρι, ξηρούς καρπούς και φρεσκοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά, είναι οι γεύσεις που κυριαρχούν σε αυτή την εορταστική πρόταση.

Εκτός από την γευστική ικανοποίηση που θα προσφέρει στην οικογένεια και στους καλεσμένους σας, σίγουρα  θα εντυπωσιάσει και το οπτικό αποτέλεσμα στο στόλισμα του τραπεζιού. Η μπαλοτίνα είναι εύκολη επιλογή στο σερβίρισμα καθώς δεν έχει καθόλου κόκκαλο και μπορεί να κοπεί σαν τούρτα.

Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες στη γάστρα, αλλιώς σκεπασμένο στο ταψί με αλουμινόχαρτο.

TIPS

Αφήστε τη μπαλοτίνα να κρυώσει 5-7 λεπτά πριν το κόψιμο για να διατηρήσει το αρχικό σχήμα της και να κοπεί ομοιόμορφα .